tirsdag den 26. august 2014

Sommerferie 2014 fortsættelse ........ 5 del - Oksbøl



Vores lille hjørne på camping pladsen "Camp West" i Oksbøl.

Temperaturen var jo fra 27 til 30 grader hele ugen og vi besluttede, at vi ikke ville sætte fortæltet på - simpelthen fordi, det var alt for varmt til det den dag vi ankom. Vi kunne jo gøre det en anden dag, men det blev ikke nødvendig, for vi kunne jo sidde ude, lige fra vi stod op og til sent aften.




omme bagved camping pladsen, er der en lille bondegård med små børnevenlige dyr - høns, kaniner, geder, vildsvin, heste og ponyer. det hørte med til camping pladsen. 


Alle heste der græssede på markerne, var pakket ind i gaze - aller hvad det nu er for noget, først tænkte jeg, det er da synd, de kan jo ikke se noget, men jeg tror godt de kan kikke ud igennem det. Det er simpelthen fordi der er så mange fluer/hestebremser på disse kanter og hestene kan ikke selv vifte dem væk.


Sjovt skilt vi passerede, "pas på der kommer kampvogn" men det er jo naturlig nok, for vi kørte rundt i militærets øvelses terræn.
Huset her under står også i militærets øvelses terræn, den er lidt sjov, for der er tegnet blomster og gardiner i vinduerne :-). Det ligger rigtig mange huse og gårde i området, men de er simpelthen overtaget af militæret til øvelse.






Denne kirkegård er for dem, der døde i flygtninge lejeren i Oksbøl.

Flygtningelejren i Oksbøl var en flygtningelejr ved Oksbøl, der nødtørftigt blev oprettet i februar 1945.Man påbegyndte her indkvartering, og lejren rummede tre måneder senere ved 2. verdenskrigs afslutning 9.000 flygtninge fra Tyskland, men senere voksede den til 36.000 mennesker, og blev dermed Danmarks sjettestørste "by". Lejren lukkede i foråret 1949
(stammer fra denne side på Wikipedia) vi i se mere så klik HER.



Hvis du klikker Her, så kan du se det indlæg jeg lavede om aftenfoto, billeder taget bag hækken bag ved campingvognen, der ligger en lille sø i rigtig skøn natur.


søndag den 24. august 2014

Sommerferie 2014 fortsættelse ........ 4 del - Varde


Varde mini landsby, var et af de steder vi besøgte, - det var nu mest Godsejeren der synes det var så spændende, han gik da også helt amok med kameraet derinde. jeg fik nu hurtig nok og fandt en bænk hvor jeg slog mig med med en avis :-).
Men jeg fik da taget et par billeder.









Her ses tydelig hvor små husene er i forhold til bænken


I billet kiosken kunne vi købe is og souvenirs, når jeg ser disse souvenirs butikker, så kommer jeg altid til at tænke på min barndom, når vi børn var på udflugt med vores bedsteforældre. Min bedstemor skulle altid have en lille ting med hjem, jeg tror nok det var teskeer hun samlede på.


Efter den lille mini by, tog vi ind til centrum, vi var blevet kaffe tørstige og fandt da også en hyggelig lille fortovs cafe, den var meget lille, der var lige et bord og to stole, så vi var heldige at vi fik pladsen :-) (jeg troede jeg havde taget billeder af den, nej jeg kan ikke finde dem) :-(

Nå men jeg fandt noget meget interessant, nemlig en mur med graffiti, det kan godsejeren ikke se noget som helst interessant ved, så det kan jeg få for mig selv :-)




Jeg er lidt flad i dag - fredag stod den på Guldbryllup hele dagen og i går blev mit 3. mindste barnebarn Nellie døbt, så i dag skal jeg have redigeret billeder fra barnedåben og så står den ellers kun på hygge og afslapning i dag. ....... God søndag :-) 

onsdag den 20. august 2014

Sommerferie 2014 fortsættelse ..... 3 del - Blåvandshuk


Blåvandshuk ligger jo ikke særlig langt far Oksbøl og det er en rigtig turist by, som vi kørte til et par gange.

Første gang på en aften tur, for at se solnedgangen og så selvfølgelig skulle vi også ind til byen for at købe is, det var jo omkring 30 grader den uge vi var af sted, så is skulle der til :-).














Fyret i Blåvandshuk


Torsdag aften var der koncert på torvet ........ i uge 30 var det "Walkers" med Torben Lendager som forsanger og Poul Dehnhart på trommer (som de to eneste fra dengang), de andre medlemmer af bandet er nyere. Kan i huske dem fra 70´erne ?? ja, selvfølgelig kan i det, hvis i er omkring min alder eller ældre. 
Facebook er en god ting og jeg så lige pludselig, at en af mine veninder og hendes mand ferierede i byen Ho, det er meget tæt på og jeg skrev til hende, for så kunne vi jo lige mødes. 
Vi aftalte at finde et sted at spise før koncerten med Walkers, det var super hyggeligt og faktisk en rigtig god koncert. Vi kunne jo huske alle sangene, meeeeeen ikke alle teksterne mere, det kunne vi dengang i 70´erne.

Sha la la la la - Littel Kitty - Oh lonesome me - og mange mange flere.




Som i gamle dage, på en blokvogn :-), det var noget der kunne samle mannesker, hele torvet og langt ned af gaden var det sort af fans.


Torben Lendager  50 år senere :-)


En stor fan skare af unge mennesker, jeg ved ikke om det var fans eller det modsatte - men de havde en fest og de fik også vi andre med på beatet til sidst :-)

Det var en skøn aften og - en skøn skøn sommer



søndag den 17. august 2014

Sommerferie 2014 fortsættelse ........ 2 del- Esbjerg


En af dagene i sommerferien gik til Esbjerg, vi ville rigtig gerne se "de hvide mænd" som sidder på kikke ud over vandet, der er større en jeg lige havde regnen med.

Jeg har taget lidt forskellige billeder af de fire mænd, jeg kan godt li´ når der er liv på billederne, i form af mennesker








Her ses tydelig hvor store de er.


Der lå en boreplatform inde på værftet, som de var ved at reparere, den er enorm stor og måske så er det nok alligevel en lille en af slagsen.





lørdag den 9. august 2014

Sommerferie 2014 ....... 1 del - Rømø


Sommerferien i år, gik sydpå, vi camperede i Oksbøl og besøgte mange byer - såsom Varde, Ribe, Blåvandshuk, Esbjerg og en dag på Rømø. Vi har nogen venner som ferierede på Rømø og dem besøgte vi en af dagene. - Når du er på Rømø, skal du altså en tur ned på stranden, vi var på to forskellige strande og hold da op hvor blev jeg overrasket, der er bare sand, sand, sand og atter sand så langt øjet rækker, vi kørte rigtig langt tid på stranden ud mod vandet, endelig nåede vi frem ..... og så er der bare sand så lang ud i vandet du kan gå, det er ikke særlig dybt, så det er meget børnevenligt.

Mit første indlæg og billeder er fra Rømø


Det ser virkelig ud som om skibet sejler på grund, men det gør det ikke.












Livredderne er klar til udrykning, hvis noget går galt.




Det er helt vild så hurtige de kan køre.





En dag med 30 graders varme, så er der sort af mennesker på stranden på Rømø.



mandag den 4. august 2014

Det grønne æble


På min ferie ved vestkysten, gik jeg forbi et æbleskrog som lå smidt på en cement klods. Nogen gange får jeg skøreste idéer og så skal det altså afprøves med det samme. - Jeg kunne lige se for mig hvordan billedet ville blive og jeg stillede kameraet på cementen klodsen og affyrrede et prøveskud ....... ej det var ikke helt godt, så om igen - men i fjerde skud lykkedes det og det blev som jeg havde forudset, Åh hver er det dejligt når det sker. 

Jeg kan godt li´ den slørede baggrund, det gør billedet rolig.







Hvad synes i om billederne?