onsdag den 21. august 2013

Tranekær slot og Souvenariet


I Tranekær på Langeland ligger Tranekær slot, den ville vi besøge på vores udflugt til langeland. Slottet ligner et rigtigt prinsesse slot, det er rødt og omringet af store træer.
Det er de vildeste træer, jeg længe har ser, det ser ud som om de bevogter slottet ligesom Torneroses tjørnehæk - smukt syn :-)Vi ville gerne ind på slottet, men det kan man ikke kommer, den er ikke åbent for publikum.
      Familien Ahnefeld-Laurvig bor derinde bag de røde mure. (billederne er taget lige mod solen, derfor er de lidt udbrændte).


Nedenfor slottet i et gammelt hus, er der en fin lille butik/museum med souvenirs, som jeg husker det fra barndoms tider.


Så fint et gammelt skilt hænger på huset.


Da vi trådte ind af døren, blev vi mødt af en sød ældre dame, som stod for enden af disken :-) Bag disken stod en smilende smuk mørk kvinde, (jeg har desværre ikke noget billede af hende) hun blev næsten helt væk i både gamle og nye souvenirs. 
Det koster 30 kr. at komme ind på museet, det er jo ikke dyrt i forhold til så mange andre steder :-) det er et besøg værd og så fik vi genopfrisket minderne, om dengang vi samlede på souvenirs :-)Mokka kopper i alle afskygninger :-) dem samlede jeg også på .... dengang for 40 år siden.


Disse tykke øl krus husker jeg også ganske tydeligt (tror min bror samlede på dem).
Og træstykkerne med de fine malerier på :-)


Små vaser, klokker, porcelæns figur, kalender, cigaretholder osv osv.
Min mormor havde rigtig mange ting med bynavne på, når hun og morfar tog på tur rundt om i landet, de havde ikke et fotografi apparat som vi andre har, så det var deres måde, at mindes de steder de havde besøgt :-)


I 7. klasse kom vi en tur til Norge, i stedet for til Bornholm.
På turen købte jeg en kobjælde, den lignede lidt den på billedet :-)


Teskeer med bynavne på :-) hvem samlede ikke på den? :-)


Jeg kan da huske fra mine første år i skolen (jeg startede i 1. klasse i 1968), at når vi skulle på udflugt og havde fået lidt lommepenge med til turen, 2 - 5 kr. hvis vi var heldige :-) ja så blev den ikke brugt til at købe slik for, men til at købe en lille souvenir ting med hjem til min mor og min lillebror. (dengang havde vi jo både 1 øre og 2 øre) så 5 kr. var mange penge ........ 


Har du også været med på holdet, "de glade samlere", af fine souvenirs ??


                     


6 kommentarer:

 1. Flotte billeder og en helt skøn vinkel, du har fanget slottet i ;O) Jeg har arvet moccakopper fra min farmor. Dem fik Lucca, da vi skulle flytte, så hun kunne bruge dem i legen. Anede ikke man kunne udstille dem ;O)
  Kh Helle

  SvarSlet
 2. Tak Helle :-) Ja mine røg også ud,da jeg solgte mit hus for 6 år siden, jeg fandt dem i en kasse på loftet, jeg troede de var smidt ud for længe siden :-)Kh

  SvarSlet
 3. Sikke nogle dejlige billeder, Jette! Det du fortæller om fine souvenirs får mig til at tænke på de mange søde ting, jeg har fået af min søn, når han har været ude at rejse. Jeg vil meget gerne se Langeland en dag - der har jeg aldrig været. KH

  SvarSlet
 4. Tak Gitte :-)mine børn købte ikke så tit souvenirs til mig, de brugte pengene på slik og andet godt.... og det er dem vel undt:-) I skulle tage til Langeland en gang, der er så meget skønt natur :-)Kh

  SvarSlet
 5. Hej Jette.
  Ja så er vi tilbage fra vores skoletid og udflugter med skolen hvor små souvenirs kom med hjem.
  Jeg husker at min mor passede rigtig godt på dem alle sammen,
  om de var så afskyelige eller pæne, alle fik en fin plads.
  Kh Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de var lidt sjove de små søde ting, mine de sidste er først røget ud, da jeg tømte loftet for 6 år siden :-)Knus

   Slet

Skriv meget gerne et par ord, det gør mig rigtig glad og varm om hjertet, når du vil bruge din tid på en lille kommentar :-)


Kærlig hilsen
Jette