torsdag den 19. juni 2014

Hækken blev studset


Jeg nåede det lige inden Sct. Hans :-)

I vore kolonihave forening står der i reglementet, at hækken SKAL være klippet første gang inden Sct. Hans. Der bliver altid stillet en stor container op, som vi bare kan fylde i, det er rigtig dejligt, så skal vi ikke bruge tid på at køre på lossepladsen :-), jeg er så heldig at den står lige udenfor min haven.

I flere år har jeg ikke selv kunnet klippe den, jeg har simpelthen ikke kræfter til at gå med den tunge hækklipper mere pga. min slidgigt. Men jeg er så heldig at familien træder til på skift, mine drenge har før hjulpet, veninderne har hjulpet, min bror har hjulpet i flere år, min mor hjælper også til (sidste år havde jeg ikke spurgt hende, fordi jeg synes hun har nok at se til i hverdagen), men det var ikke til mode :-) og jeg fik kastet i hovedet - ja, jeg blev jo ikke spurgt sidste år :-( ........... så i år måtte hun jo hellere få lov - hun er altså 78 år, men frisk og altid i vigør. - Allan var i år ham, der fik lov at bruge det tunge skyts (hækklipperen) og min mor og jeg lavede det kedelige arbejde. I år var det nu mest min mor der rev sammen og samlede op, for jeg har fået "Helvedes ild", det er ret smertefuld og jeg har fået nogen blister på fingrene.
Jeg har det nok lige som min mor, jeg kan jo ikke bare sidde stille og se på, at andre gør tingene for mig, så jeg gik i gang med håndklipperen, det skulle jeg ikke have gjort, for der gik hul på nogen af disse blister og det gør faktisk rigtig ondt :-).


Men så kunne jeg jo finde noget mad frem til os - og jeg kunne jo også lige fotografere lidt. 
Jeg har en rigtig skøn Pæon i haven, den er ikke ret stor. Jeg plantede den for 2 år siden og alligevel står den med 11 store flotte blomster hoveder - prøv lige at snue ind - man kan næsten dufte hvor skønt de dufter.Rigtig god torsdag :-)

6 kommentarer:

 1. Åh, sikke noget at du har fået helvedes-ild, Jette! Det er meget smertefuldt, har jeg hørt mange sige. Rigtig god bedring! Godt du har hjælpere! Jeg bruger selv en håndhækkeklipper, fordi den intet vejer i modsætning til de elektriske. Så smukke billeder af dine pæoner. Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame - jeg kan sige dig, at det er meget smertefuld, det er ikke uden grund, at den virus har fået det grusomme navn :-( for pokker da. Jeg er fuldstændig dopet af smertestillende, bare for at kunne holde tilværelsen ud, jeg har siden i fredags, taget max af de smertestillende, jeg må få i døgnet og det kan til nød holde de værste smerter nede. Jeg har da aldrig oplevet noget lignende.
   men så er det godt jeg kan gå en tur med kameraet, det kan jo få tankerne på noget andet :-)
   Kh

   Slet
 2. God bedring Jette, håber snart du bliver det kvit igen. Elsker selv pæoner, og nyder dine billeder af den.
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle :-) Ja jeg håber også det snart forsvinder igen. Jeg elsker også Pæoner der er smukke og så har de en himmelsk duft :-) Kh

   Slet
 3. Smukke blomster - absolut mellem mine ynglingsblomster - og jeg fik kun en sart lyserød i år pga flytning ??

  SvarSlet
 4. Det er også én af mine yndlingsblomster :-) Nej, de tåler ikke flytning har jeg hørt, så går der er stykke tid inden de blomstre igen, det er så ærgelig når blomsten er så smuk :-) Kh

  SvarSlet

Skriv meget gerne et par ord, det gør mig rigtig glad og varm om hjertet, når du vil bruge din tid på en lille kommentar :-)


Kærlig hilsen
Jette