torsdag den 26. juni 2014

Mormor Titlen er i hus :-)


I går blev jeg MORMOR for første gang :-) og endda til to små banditter.
En pige på 2700 gr, 55 cm og en dreng på 1993 gr, 44 cm. Alle har det heldigvis godt.
Jeg glæder mig helt vild til, at jeg skal  se dem på lørdag, de bor i København og jeg her i Midtjylland, så det bliver desværre ikke før lørdag jeg kan komme af sted.
Min hjemmelavede barselsgave må i vente med at se, til jeg har afleveret den til de små guldklumper.Så nu skal de to små banditter flytte hjemmefra. Som nævnt i tidligere indlæg, for knap en måned siden (Da jeg blev farmor for 6. gang), ville jeg lave et lager af sprutter, men jeg var jo så uheldig, at få "Helvedesild" og havde så mange smerter forbundet med det, at jeg ikke kunne hækle så meget.... - men jeg har en svigerdatter Sisse, som er rigtig god med en hæklenål i hånden og jeg fik hende til at hækle den lyserøde for mig - jeg er en heldig kartoffel :-) OG mit "helvedesild" er heldigvis ved at fortage sig igen, de sidste par dage har jeg ikke haft så mange smerter, med det er jo også tre uger siden det startede og alting har en ende :-)Disse små fusser er Nellie´s ( hende der blev født for en måned siden) 


Jeg har plukket hyldeblomster til den store guldmedalje, jeg elsker hyldeblomstsaft og jeg laver det i rigelige mængder. Jeg fryser det ned i vandflasker, (køber selvfølgelig nye flasker og hælder vandet over i en kande), så er det nemt at tage en flaske op og jeg har altid frisk saft, som ikke står og bliver for gammel.
Min datter og svigersøn er stor forbruger, af hyldeblomst The når de er forkølede, så jeg tørre en masse hyldeblomster i ovnen på 50 - 100 gr. - de skal have så meget, at de er tørre nok og kan holde sig (jeg klipper den tykke stilk af, så der kun sidder de små fine tilbage og de skal være knasende sprøde, så er de færdige. Jeg smuldre den  putter det straks i glaskrukker.


Jeg har også lavet lidt jordbær marmelade og drysset en lille smule friske hyldeblomster i bunden af glasset, inden marmeladen kommes i og lige røre lidt runde så de bliver blandet med marmeladen. det ser smuk ud og jeg kan også smags fornemme hylden.

Rigtig god torsdag derude :-)
Ønsker en glad Mormor og Farmor til 8 guldklumpe banditter 
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)12 kommentarer:

 1. Tillykke, Jette .- hvor er det dejligt at læse, at du er blevet mormor og endda til tvillinger :-)
  Godt at høre også at din helvedesild er på retur! Billedet af de små tæer er slet ikke til at stå for, og hvor har du været flittig!
  Ha' en dejlig tur til københavn! Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame :-) jeg glæde mig også vilde til at besøge dem på lørdag :-) Og heldigvis er mit Helvedesild i så meget bedring, at jeg godt kan besøge de små pus :-), jeg er uden for smittefare nu - dvs. at jeg kan smitte med skoldkopper til dem der ikke har haft det..... men den fare er overstået, det er jeg rigtig glad for, ellers måtte jeg jo vente med besøg :-) Kh

   Slet
 2. Tillykke med de små guldklumper :-)
  Hyldeblomstsaft (og hyldebærsaft senere) er ikke til at undvære. Her er der også lavet et lager. Jeg har også tørret hyldeblomster, men vi drikker ikke te, så de er 'bare' puttet i madlavningen.
  Helvedesild er forbandet smertefuldt, har jeg ladet mig fortælle, og desværre er/kan det også være noget langvarrigt stads at slippe af med. Jeg har heldigvis ikke selv været ramt. Godt der er bedring for dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Pia :-) ...... ja, du har ret, hylden er en uundværlig blomst/bær :-). Jeg har aldrig puttet det i madlavning, men det skulle jeg måske prøve at gøre :-)....... Jeg bruger det også i stedet for kamille te, bla. til at skylle børnenes betændte øjne med, jeg synes det virker meget bedre med hyldeblomst te både mod betændte øjne og ondt i halsen.
   Jeg kan godt sige JA til at det er meget smertefuld, at have helvedesild, jeg har da aldrig oplevet noget lignende, og hold nu op hvor har jeg taget meget smertestillende de sidste 14 dage, jeg var konstant dopet med MAX dosis for at kunne holde det ud. - ja, dejlig det er på retur igen :-) Kh

   Slet
 3. Hej Jette.
  Tillykke med de små pus til dig og datteren, nyheden havde skam ramt djævleøen😉 og sprutterne er så fine, de små pus bliver så rolige med dem i fingerne, så dem har jeg hæklet en del. Hils dem alle tillykke, også til det sidste farmorbarn.
  Hilsen
  Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heidi :-) Ja, jeg ved de bruger på hospitalerne, at give alle for tidlig fødte en sprutte (så de har jo nok allerede fået én) :-). Jeg skal nok hilse de nybagte :-) - - - -
   Heidi jeg skal lige høre, noget siger mig, at du virker bekendt ! og du skriver at nyheden havde ramt djævleøen, er du Anettes datter ??? :-)
   Kh Jette

   Slet
  2. Hej igen Jette. Ja det er jeg da:-)) og har vist mor dine fine sprutter, skulle iøvrigt hilse fra hende, hvis ikke Tante Karen allerede har gjort det.
   Mange hilsner
   Heidi
   Og god tur til djævleøen

   Slet
  3. Hej Heidi
   :-) Jo tak Tante Karen har været på visit i dag, og hun fortale, at hun havde snakket med din mor - du må endelig hilsen hende.
   Tak - jeg glæder mig til at komme over på djævleøen :-)
   Kh Jette

   Slet
 4. Tillykke med endnu en titel :) :) og dejligt at læse det går den rigtige vej med dit Helvedesild :)

  SvarSlet
 5. Tak Aslaug :-) Ja, det er også en dejlig titel :-) Jeg er lige kommet hjem fra besøget på Rigshospitalet, var der både lørdag og søndag en god times tid, kunne sagtens have brugt meget længere tid, men besøgstiden skal jo overholdes :-), når de kommer hjem, kan jeg få længere tid sammen med dem :-) Kh

  SvarSlet
 6. Hej Jette.
  Som altid er du så kreativ og flittig
  Endnu engang tillykke med titlen som mormor..
  Jeg er jo så heldig at jeg er mormor til 4 men desværre ingen farmor titel.
  Knus >Bente.

  SvarSlet
 7. Tak Bente :-) farmor titlen kommer nok til dig en dag :-) kh

  SvarSlet

Skriv meget gerne et par ord, det gør mig rigtig glad og varm om hjertet, når du vil bruge din tid på en lille kommentar :-)


Kærlig hilsen
Jette