fredag den 4. juli 2014

En hyldest til Hylden


Hylden står med hvide skærme,
jeg plukker og støvet drysser ned i mit ærme,
rigtig rigtig mange, jeg plukke kan,
de skal blive til dejlig saftevand.
Når saften den skal hældes, 
på flasker, så skal der belles.
Kvaset som er i overskud,
hvilken synd, at smide det ud,
det skal da bruges til marmelade, 
jeg tror nu ikke børnene bliver så glade :-).
Hvis du ikke den syrlige smag kan li´,
så hæld i stedet lidt snaps deri,
du har nu den skønneste hyldesnaps,
når det har trukket, en uge knap og naps.


Jeg har lavet lidt forskellige smags varianter på hyldeblomstsaften i år.
Den lyse er hvid sukker, den lidt mere gylden er med rørsukker, den brune er også med rørsukker samt lidt vanille og lakridspulver, det smager anderledes med rigtig godt.
Jeg putter som før nævnt i vandflasker og fruser det ned (de bagerste flasker), så har jeg altid frisk saft.


Jeg har hæklet en lille tut til hylde flasken :-)


Hyldekvaset er kogt med citroner skiverne og knap 200 gram rørsukker i ca. 20 min og derefter blendet, så får det en fin konsistens. Det gives lige et opkog igen og hældes på skoldede og atamon skyllede glas.
Marmeladen er nok en anelse syrlig og hyldesmagen er meget karakteristisk. Jeg synes det smager fantastisk ovenpå en ostemad.

Hvid du ikke er til marmeladen, så kan du jo lave en hyldesnaps af kvaset i stedet for. Kom kvaset med citron skiverne i en glaskrukke og hæld snaps eller vodka over, så det lige dækker, lad det trække en uges tid eller smag efter om det skal trække længere :-) :-)

God fornøjelse


Nu kan vi lige blive ved den gule farve.

I min baghave er dette telt slået op, min underbo er også ham der ejer huset (han bor i kælderen). Hver sommer slår han telt op i haven, der sover han sin middags søvn hver dag, uanset vejr - om det regner, blæser eller sneer :-). Sidste år blæste teltet ned flere gange, på de stormefulde dage vi havde og den måtte tilsidst lade livet, for den var fuldstændig flænset op - gud ske tak og lov, for den var simpelthen så grim og jordslået.
I år har han så købt denne RETRO gule telt, den er faktisk rigtig fin og den kan vi da være bekendt, at have stående. jeg bliver ikke mere "depri" hver morgen, når jeg slår gardinerne til side i mit soveværelse, det gjorde jeg før, for det grimme grønne, falmede jordslået, iturevet, lasede, beskidte telt var det første jeg så hver morgen.

 Se hvor fint med det retro blomstrede stof i sovekabinen, jeg er jo til retro stof, så det er en fryd for øjet nu :-) :-)


God weekend OG jeg har ferie nu i tre uger :-) eller det vil sige, jeg skal lige på arbejde i galleriet på søndag, vi har åben fra 12.00 - 16.00 ...... SÅ ER DER DØMT FERIE :-)


4 kommentarer:

 1. Tak for dejlig inspiration - hvor har du været flittig med al den lækre saft!
  Og det var sjovt at læse om teltet :-)
  Ha' nu en rigtig god sommerferie, Jette! Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, velbekomme Madame :-) er kun glad hvis andre kan brude ser jeg skriver om til noget :-)
   Rigtig god sommerferie til dig også :-) Kh

   Slet
 2. Hellere marmelade af hyldekvas end snaps. Snaps drikker hverken vi eller vore gæster. Jeg bruger også hyldekvaset til at stoppe i en kylling. Af kvaset fra sidste portion hyldeblomstsaft, blev der bagt en lækker kage og der er kvas i fryseren til mere.
  God ferie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhh Pia, det var da en god idé at bruge til kylling fyld :-) ja, og i en kage, det må jeg prøve næste år, - for jeg smed resten ud..... det var med lidt vemod, men her i familien er ingen ret glade for mine mange idéer, med nye ting. Jeg elsker at prøve noget nyt og jeg elsker at sylte og lave forskellig slags saft....... næste gang vil jeg også fryse det sidste ned :-) tak for inspiration Pia :-)
   God ferie til dig også :-) Kh

   Slet

Skriv meget gerne et par ord, det gør mig rigtig glad og varm om hjertet, når du vil bruge din tid på en lille kommentar :-)


Kærlig hilsen
Jette