onsdag den 4. marts 2015

Endnu et slumre tæppe

Denne her er ikke helt færdig endnu, men jeg har lovet at skrive opskriften ned, rigtig mange er interesseret i den, da jeg kom til at slå den op på Facebook " Håndarbejde for alle" fordi jeg ikke kunne vente med at vise den frem :-)


Jeg har altid gang i et strikke eller hække projekt...., ja, sommetider endda flere projekter på samme tid :-). 
Jeg er blevet ret vild med de her slumretæpper, strikket patchwork i dobbelt strømpegarn. Mønstret er meget enkelt og ret nemt.
Jeg står 15 masker op  på pind 4, med sort strømpegarn (2 bundter, altså dobbelt garn). Strik 29 pinde ret strikning og luk af på pind 30, så får du 15 riller og det er en firkant. "Den sorte i midten".

1) Med ny farve garn, samler du 15 masker op, i den ene side af den firkant du lige har strikket. Strik igen 29 pinde og luk af på pind 30 (ialt15 riller).

2) Nu samles der 30 masker op, henover de to firkanter. Strik igen 29 pinde og luk af på pind 30 (Ialt 15 riller).

3) Der samles igen 30 masker op, denne gang på 3. side af den sorte i midten, strik igen 29 pinde og luk af på den 30. pind (ialt 15 riller)

4) For at lukke den midterste sorte firkant inde, samles nu 45 masker op og strik 29 pinde og luk af på den 30. pind (ialt 15 riller). så har du denne firkant, som ses i det første billede i den øverste collage.

Til slut strikker jeg, på samme måde en sort kant, 9 pinde ret og luk af på den 10. 

Rigtig god fornøjelse :-)


2 kommentarer:

 1. Det ser rigtig godt ud - flot tæppe 😀

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Dorte - jeg mistede det desværre i en brand sidste år, men jeg er i gang med at strikke et nyt :-)
   Kærlig hilsen
   Jette

   Slet

Skriv meget gerne et par ord, det gør mig rigtig glad og varm om hjertet, når du vil bruge din tid på en lille kommentar :-)


Kærlig hilsen
Jette