torsdag den 16. juni 2016

Nye krukker til haven


Jeg har været i malertøjet igen og været lidt kreativ med kalk maling - det er den skønneste maling jeg nogensinde har brugt. Vintage paint fra Jeanne d´Arc Living består kun af tre ting... kalk, vand og bindemiddel, der er ikke noget giftig overhovedet i malingen, det kan jeg godt li´...... og det får i over 30 forskellige farver og i små bøtter. Det strækker utrolig langt, jeg var overrasket over hvor meget 100 ml. kan række og hvor meget jeg kunne male.
jeg har malet en lampe, ølflasker, trærammer og blikdåser - kalk malingen klæber på stort set ALT uden det store forarbejde.... lige en maling for mig, nu når kræfterne ikke er så gode i hænderne mere. jeg har ikke fået malet noget som helst, udover malerier på lærred de sidste 5 år, fordi jeg ikke har kræfterne tit det store slibe arbejde. MEN det slipper man da også for med kalk malingen.


Små dåser med 100 ml. - når dåserne er tomme har jeg skyllet de sidste rester maling af og plantet en lille "pletter i luften"... en idé jeg fik af en veninde, som hun havde set et sted.Tre store blikdåser (fra flåede tomater) jeg fik på et pizzaria - jeg gav dem først hvid kalkmaling alle tre, fordi dåserne havde mange farver som var trykt på dåsen. Derefter malede jeg med tre forskellige farver, en Soft Creme, en Dusty Rose og en warm Latte ( en dåse af hver selvfølgelig), derefter fik de lysebrun voks også fra Jeanne d´Arc Living.

 (jeg glemte at tage et billede af de færdig malede dåser inden jeg plantede i dem)


Her den lyse dåse malet med Soft Creme - da malingen var tør, fik den først light Brown voks og til sidst et lag hvid voks - så kan den sagtens tåle at stå ude også til vinter. Jeg elsker disse små opstillinger, så dem har jeg mange steder i haven og på terrassen.


Dåsen i Dusty Rose ser sådan ud, den fik også lysebrun voks og derefter hvid voks til sidst.
Til sidst dåsen der fik farven Warm latte, den fik mørkebrun voks og derefter en hvid voks, den ser lidt rustik ud. Madam grøn købte jeg i "den gamle stald" i Skals i går. Jeg elsker jo grøn, så den kunne jeg altså ikke stå for.
Jeg kunne godt have pyntet dåserne med et tryk eller et bånd omkring, men jeg valgte at det ville jeg ikke gøre, for blomsterne pynter meget i sig selv og jeg var bange for, at det ville blive overpyntet.

Det var lidt af mit nye projekt, jeg har også malet andet .... det  viser jeg en anden dag.
Kalkmalingen - eller vintage paint er købt Her i Butik Lundager.

Rigtig god dag til jer alle og god fornøjelse, hvis i også vil male nye krukker. :-)

Kærlig hilsen
Jette
2 kommentarer:

 1. Hej Jette.
  Hvor er de flotte og rigtig flot kreeret pyntning.
  Har du boret huller i bunden til dræn ?

  Jeg må lære det en dag, at male med det skønne maling, som du bruger

  Også god weekend til dig.

  Kh Bente.

  SvarSlet
 2. Hej Bente

  Tak for roserne :-)... nej jeg har ikke boret hul i bunden, jeg ville lige se om det var nødvendigt. Jeg har lagt sten i bunden som dræn.
  Vi må lave en maler dag engang, så du kan lære det.

  Kærlig hilsen
  Jette

  SvarSlet

Skriv meget gerne et par ord, det gør mig rigtig glad og varm om hjertet, når du vil bruge din tid på en lille kommentar :-)


Kærlig hilsen
Jette