søndag den 27. januar 2013

Fastelavn er mit navn............


Så er der ikke længe til fastelavn. Christina (min datter) ringede til mig i formiddags, hun var ved at bage fastelavns boller.......... opskrift HER ............... Hun mindes lige barndommen med udklædning, tøndeslagning og fastelavnsfest i det lokale forsamlingshus i den lille landsby vi boede i dengang.

Fastelavnsdragter til tre børn var en dyr omgang i 80´erne og 90´erne, og vi kunne ikke købe alle de fine dragter, som vi kan få i dag, og da slet ikke til de penge, så jeg syede dem selv, så kunne de jo også blive udklædt til lige det de havde lyst til :-) Den første dragt jeg syede var en lille musedragt med store ører.


Her er det Christina indeni musen :-) hun vandt 1. præmie for bedste udklædning, det var i 1984, og hendes brødre vandt også for bedste udklædning i samme dragt, til deres første fastelavnsfest.

Året efter syede jeg en bamsedragt til hende, i teddybear og den var foret med tyk skumgummi indeni, for at få faconen som bamse, den var utrolig varm at have på og de stakkels børn svedte tran derinde i bamsen :-) .


Bamsen havde jeg ingen mønster på, så jeg måtte selv tegne den............. Hun fik igen 1. præmie for bedste udklædning i 1985 :-)

Børnene har flere gange fået præmie for udklædningen, så spørg lige om jeg var en stolt mor, der sad på bænken og så på :-)

God fastelavn til alle de udklædte børn og barnlige sjæle :-)8 kommentarer:

 1. Uuh hvor var jeg altså bare sød som mus...
  Du var og er altså mega kreativ og jeg bar stolt det hjemme syede tøj. Kan huske en trøje du lavede med "My little pony" på, hvor manke og hale var garn der flagrede i vinden, som ved en ægte hest (Sådan føltes det i hvert fald den gang). Og alle mine veninder var dybt misundelige.
  Knus herfra <3

  SvarSlet
 2. Tak skal du have min søde pige :-) jeg kan også godt huske blusen med "My little pony" den hang på dig altid, indtil du ikke kunne passe den mere og du var meget glad for den :-)..... det er jo skønt at lave noget der kan glæde <3
  Knus og kram

  SvarSlet
 3. Hvor er du kreativ - sikke nogle skønne fastelavnsdragter, du syede!
  Jeg kan huske de sjove fastelavnsfester, min søn var til, men tror desværre ikke jeg har billeder af ham i hans udklædninger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame, jeg har desværre helle ikke billeder af alle de gange børnene var klædt ud.

   Slet
 4. Sikke flotte dragter du har syet Jette.
  Du er virkelig kreativ med mange ting. Vi ses.
  Mange hilsner Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente........ jeg elsker at være kreativ :-)

   Slet
 5. Hold op nogle flotte dragter du har lavet. Her i familien har vi også gået meget op i fastelavn. Jeg har arbejdet på en skole, hvor ALLE (selv kontordamen) skulle møde op udklædt...og helst i noget man selv havde lavet. Senere har vi slået katten af tønden i udestuen, med børnebørn og venners børn. Det er sjovt, og det bringer lykke...hos både børn og voksne, når man virkelig har været kreativ. Dine børn har været heldige med de flotte ting du har syet. Sidste år, til vores egen fastelavnsfest, var jeg udklædt med paryk og rød læbestift og store solbriller, du skulle have set de udklædte børne der raslede ved dørens ansigtsudtryk, da jeg åbnede for at putte et par kroner i deres bøsser. Det glemmer jeg aldrig ;O)))))))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle... Ja børnene var heldige med at jeg selv kunne sy, ellers havde vi nok fundet noget i klæd-ud kassen.... det har vi også gjort flere gange, når de ville være sørøvere og prinsesser. Vi lavede engang en kæmpe stor blyant til Christina, den vandt hun også 1. præmie med :-)Jeg har aldrig selv været klædt ud eller til fastelavnsfest, og det jeg egentlig tit drømt om at prøve :-)kunne være sjovt .......... ja jeg kan godt forstå børnene kikkede en ekstra gang, da du lukkede døren op, de havde ikke forventet en fin dame i døren :-))

   Slet

Skriv meget gerne et par ord, det gør mig rigtig glad og varm om hjertet, når du vil bruge din tid på en lille kommentar :-)


Kærlig hilsen
Jette