onsdag den 25. september 2013

Dejlige røde æbler og hasselnødder


Nu er det ved at være tiden til, at plukke æblerne. Det stod et lille æbletræ i kolonihaven, da jeg købte det for 8 år siden, der har ikke rigtig været nogen æbler på det, og hvis der lige har været et par stykker, så er de faldet af som ganske små ............... Jeg har godt set, at i år var der ganske mange æbler på træet, men jeg har ikke giver det nogen særlig opmærksomhed, for de plejer jo at falde af.
MEN det gjorde de ikke i år og nu er de røde og fine - jeg ved bare ikke hvilken sort det er - det ligner Ingrid Marie og jeg har da også haft en debat på facebook, der står det mellem Lobo og Ingrid Marie.
Er der nogen af jer, der lige se hvilken sort det er ?? så bliver jeg meget glad :-)
de er noget sure endnu.

Jeg har også et hasselnøddetræ, der er ikke så mange nødder på det, som der sommetider har været.Jeg vil lige slutte af med at fortælle, at min praktik et slut og at jobbet ikke blev til noget.

God onsdag derude.10 kommentarer:

 1. Dejligt at du både har æbler og hasselnøder i haven - det har vi også her. Men jeg kan desværre ikke hjælpe dig med æblesorten. Det er ikke en sort, vi har - her er det cox orange og pigeon. KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Cox orange er også rigtig gode æbler Gitte, det er tit dem jeg køber .-) Kh

   Slet
 2. Det er et stort æbleår i år, men jeg tør ikke sætte navn på dine æbler. Æblet er plukkeklart, hvis du tager nænsomt om æbler og giver det et lille vrid. Hvis det slipper er det modent. Nogle æbler modner først færdigt, når det har ligget nogle dage, og ikke mere har forbindelse til træet. Æbler er en videnskab, som så meget andet.
  Der findes mange hundrede æblesorter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Okay Pia tak for dit gode råd, det må jeg prøve :-)
   Hvis det er Ingrid Marie som jeg tror det er, så skal de hvis også ligge indtil jul nærmest :-) Kh

   Slet
 3. Aner ikke hvad slags æbler du har der, men skønne og lækre ser de ud :-)
  Dejligt med nødder, dem har jeg også en masse af, men kan se du også har haft glæde af ørentviste i år :-(
  Æv - for den med jobbet <3

  SvarSlet
 4. Ja Gitte der er skønt med ting vi selv kan avle frem. Er det ørentviste der går i nødderne? jeg har undret mig over hvad det er.
  Ja jeg var ikke så heldig med at finde det rette sted :-( men jeg må op på hesten igen, som man siger :-) Kh

  SvarSlet
 5. Ej jeg kan heller ikke helt se om det er Ingrid Marie æbler, selvom jeg har haft sådan et æbletræ i vores gamle have i 25 år. Synes ikke helt....og så alligevel ;O) Håber du har det ok med at praktikken endte.
  Rigtig god weekend Jette.
  Kh Helle ;O)

  SvarSlet
 6. Nej det er stadig et mysterium med de æbler :-) men når jeg plukker dem, så bliver de gemt i en kasse en måneds tid, så min mor gjorde med Hendes Ingrid Marie for mange år siden. så håber jeg at få svar på det inden jul :-)
  Jeg har det fint med at praktikken endte, det var min egen beslutning, det var ærgelig, for jeg ville gerne have jobbet, men chefen stresser rund med os alle sammen, og det har jeg det ikke så godt med. Jeg er stolt af mig selv, for jeg fik sagt fra i tide, det er jeg blevet rigtig god :-) kh

  SvarSlet
 7. Nu har jeg lige været på torvet, og der lå netop de to slags æbler, du skriver om, ved siden af hinanden. Uden at vide det med sikkerhed, så ligner dine æbler mere Lobo end Ingrid Marie.....men det er godt nok svært at afgøre ud fra dit billede. Kh Helle ;O)

  SvarSlet
 8. Okay, jeg må vente lidt endnu og se :-) kh

  SvarSlet

Skriv meget gerne et par ord, det gør mig rigtig glad og varm om hjertet, når du vil bruge din tid på en lille kommentar :-)


Kærlig hilsen
Jette