mandag den 30. september 2013

Frugtposer til børnebørnene


Min svigerdatter Anita har fået en god idé, hun ville gerne have syet nogle poser til børnenes eftermiddagsmad (frugtposer), som de kunne lægge i køleskabet i SFOen og i børnehaven og i skolen.

Jeg syede 2 frugtposer til hver af børnene, det er rart at have flere på lager at skifte med og så bliver der ingen stress på, når poserne skal vaskes. Jeg har vasket stoffet inden syning, så krymper de forhåbentlig ikke mere.
Børnene har selv valgt stoffet, til hver af deres frugtpose, de elsker at kikke i min skuffe med stofrester.Jeg klippede et stykke stof på 23 x 64 cm.
og jeg valgte at brodere navn på, min nye symaskine kan brodere, så det er jo ingen sag,
derefter har lagt stoffet dobbelt og syet begge sidesømme.


I den ene sidesøm, har jeg ladet 1½ cm stå åbent 8 cm nede på siden fra oven, fordi så er der lavet hul til løbegang med det samme.


Derefter bukker jeg ca 1 cm. ombuk foroven og lige presser, så er jeg fri for at sætte nåle i, og jeg presser igen en kant 5 cm. under den første kant.
Så er jeg klar til at sy det fast, jeg syer helt nede ved kanten (ca. 3 mm fra)


Når jeg har syet hele vejen rundt, flytter jeg nålen og syr en omgang ca. 2 cm. fra den øverste kant, så bliver der en løbegang i midten.


Jeg vender posen med retsiden udad, sætter en anoraksnor (andet kan også bruges) gennem løbegangen og sætter en snorestopper på, binder en knude på den anden side.


OG vupti så er eftermiddags mads posen færdig,
Færdig pose måler 20 x 25 cm.

Både Mathilde, Sebastian og Elisabeth blev meget glade for deres nye frugtposer :-) og jeg er spændt på, at høre om de fungerer efter hensigten.


God fornøjelse10 kommentarer:

 1. Sikke en skøn idé og sødt med de broderede navne - jeg kan godt forstå, at Mathilde, Sebastian og Elisabeth blev glade for deres nye poser :-) KH

  SvarSlet
 2. ja ikke :-) det er jo ingen sag, når maskinen gør arbejdet for mig :-) :-) Kh

  SvarSlet
 3. Hvor er de fine og dejligt de selv kunne være med til at vælge stof. Fint med navne på ;O) Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har en hel del stofrester, og de elsker at få fingerne i det :-) Kh

   Slet
 4. Jeg vile ønske, at min symaskine kunne brodere, hvor er det fint :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også rigtig glad for at min symaskine kan, det er første gang jeg har haft én der kunne :-) Kh

   Slet
 5. Hold nu op mor, de er godt nok flotte, bare man var barn igen og kunne hente sin eftermiddagsmad i sådan en fin pose og så med navn på..
  Christina

  SvarSlet
 6. Tak min pige, jeg vil da gerne lave nogen til dig også, til din madpakke :-)
  Da du var barn var sådan noget ikke moderne og jeg havde ikke en maskine der kunne brodere :-) Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt, tilgengæld havde jeg de sejeste trøjer med bl.a. "my little pony" og "række tunge" da jeg bar barn :)

   Slet

Skriv meget gerne et par ord, det gør mig rigtig glad og varm om hjertet, når du vil bruge din tid på en lille kommentar :-)


Kærlig hilsen
Jette